jueves, 27 de septiembre de 2012

Innovació Educativa


Preparant la classe d’Innovació Educativa de la propera setmana, m’he trobat amb aquest recurs per fe presentacions, Mural.ly. L’he provat i no és difícil d’utilitzar, encara que necessito l’aprovació dels meus alumnes abans de fer-ne una valoració final.

    

La innovació educativa és una qüestió clau per a la qualitat. El repte educatiu actual del sistema escolar al nostre a Catalunya no és, ara mateix, la dotació d'infraestructura de telecomunicacions i equipaments informàtics als centres, sinó la innovació del model d'ensenyament desenvolupat pel professorat amb les TIC a l'aula.

Una de les conclusions més destacables dels diferents estudis és que, malgrat el increment de la disponibilitat de recursos tecnològics a les escoles (ordinadors, connexió de banda ampla a Internet, pissarres i projectors digitals) la pràctica pedagògica de els docents a l'aula no suposa necessàriament una alteració substantiva del model d'ensenyament tradicional.

El que està passant actualment és que s'estan innovant els recursos tecnològics existents en les centres educatius, però les funcions didàctiques que els professors atorguen a aquests materials i el tipus de tasques demandades als estudiants no representen una renovació pedagògica rellevant.

En una societat del coneixement el professorat necessita estar format i conèixer els nous sistemes pedagògics, els nous recursos, procediments, formes de fer, les escoles que estan a l'avantguarda en el coneixement i en les noves formes de fer. Conèixer les millors pràctiques, els millors centres, les accions més reeixides, etc. són aspectes fonamentals, impulsors i motivadors alhora de processos d'innovació en qualsevol organització.

Fonts Documentals


6 comentarios:

  1. Bones Janaina,
    Trobo molt interessant aquest recurs, una manera diferent del que estem acostumats i molt divertida.

    Al ser una presentació poc o molt interactiva sempre fa que l'hi prestis més atenció, per mi endavant!

    ResponderEliminar
  2. Gracias por revisar el recurso! No que no me gusta mucho es que no se puede descargar y según el navegador, se ve un poco diferente. Pero sí, me parece una herramienta bonita y esto también es importante para cautivar la atención de los alumnos =)

    ResponderEliminar
  3. Jajaja!!! molt divertida, una manera més de fer presentacions... a veure si en trobem alguna altre d'interessant i l'apliquem.
    Gràcies.

    ResponderEliminar
  4. Si que sembla ser una bona eina!
    A més a més, ens pot ser força útil en un futur per reforçar amb els alumnes un tema que s'hagi tractat.
    Perquè,potser poden aprendre més buscant paraules clau i realitzant esquemes, que repetint la lliçó monótonament.

    ResponderEliminar
  5. Ei bloggers al nostre blog hi ha penjada una eina semblant, Prezi, l'hem aprofitat per fer l'entrada de la Pissarra Digital, esperem que us agradi.

    Bona Vaga.

    ResponderEliminar
  6. Janaina, aquest recurs que presentes és interessant i ens pot ser molt útil per un futur!
    És molt interessant aquest blog !
    ATT: BLog de Famílies del Present i Futur.

    ResponderEliminar